Chiptuning

Voordelen van chiptuning


Bij chiptuning wordt de software in de motor geoptimaliseerd. Verschillende parameters zoals hoeveelheid brandstof, ontsteking, turbodruk etc. worden geoptimaliseerd.


Resultaat van chiptuning

Voor motoren met turbo is er een performance stijging tussen 15% en 35%, en een aanzienlijk groter koppel is er ook bij. Bij normale motoren is er een prestatie-winst van ongeveer 5-10%. Hierbij is voornamelijk de verbetering in acceleratie en koppel merkbaar. Ook interessant is dat het brandstofverbruik bij normaal rijgedrag door tuning vermindert.

Waarom optimaliseren de fabrikanten hun motoren niet zelf?

De fabrikant ontwerpt een voertuig voor de mondiale markt. Hierdoor kunnen bepaalde motor-parameters niet optimaal ingesteld worden per land/regio (emissienormen, verschillen in temperatuur, verzekeringen, …)
Verkort tuning de levensduur van de motor?
Dit hangt af van de wijziging die de tuning aanbrengt. Als er geen grenzen worden overschreden en de rijstijl van de klant “normaal” blijft, kan geen toename van slijtage worden verwacht.

Is tuning mogelijk voor mijn voertuig ?

Bijna alle diesel- en turbomotoren kunnen getuned worden. Ook zijn er een aantal benzinemotoren zonder turbo die kunnen worden afgestemd. Bekijk onze wagenlijst voor uw voertuig en ontdek welke performancewinst u kunt behalen.

Geïnteresseerd ? Bel ons op +32(0)475 75 89 33 of neem contact op via de contactpagina

Contact